Matsvinnprosjektet REforReM vant Optimeringsprisen 2017

Matsvinnprosjektet REforReM vant Optimeringsprisen 2017 for sitt arbeid med å bidra til redusert matsvinn gjennom å utvikle emballasjeløsninger som er tilpasset forbrukernes adferd og behov.

I juryens begrunnelse heter det:

Prosjektet honoreres for en helhetlig tilnærming til emballasjeløsninger, både kreative og faktabaserte. Arbeidet er helt i tråd med den globale ambisjonen om å redusere matsvinn. REforReM bidrar til å øke forståelsen  for emballasjens rolle som en ressursbevarende ståsted.

profilbilde Marit Rolseth

Marit Rolseth, konsernsjef

På vegne av alle oss i Tommen Gram er jeg utrolig stolt over at vi gikk helt til topps og vant prisen for dette arbeidet, sier konsernsjef Marit Rolseth.

En av våre strategiske beslutninger er at vi skal være aktiv i, og delta i FoU prosjekter. Dette er et viktig samfunnsansvar, som vi tar på alvor. Vi skal være i forkant, kunne påvirke, skape relasjoner og ikke minst øke vår egen kompetanse på materialer og bærekraftige løsninger – Optimeringsprisen bekrefter at vi er på riktig vei.

Dette sier Emballasjeforeningen om forskningsprosjektet:

Prosjektets overordnede ide er å bidra til redusert matsvinn. Dette gjennom å utvikle ogutnytte emballeringsteknologi og pakketekniske løsninger, som er tilpasset forbrukernes adferd og behov – ut fra et svinnreduserende ståsted.

Deltakerne i forskningsprosjektet REforREm er et samarbeidsprosjekt mellom Tommen Gram, Nofima med flere. Les mer om prosjektet her

2018-01-18T10:43:43+01:00