Grønn vind over Skandinavia

Tommen Gram er først ute med fornybar dampsperre

– Å erstatte fossile råstoff i produksjon av plast gir store og viktige klimagassreduksjoner, sier Finn Robert Müller, administrerende direktør i Tommen Gram Folie.

Profilbilde av Finn Robert Müller

Finn Robert Müller, administrerende direktør i Tommen Gram Folie

I sommer lanserte Tommen Gram en ny type dampsperre av fornybart råstoff.

– Dampsperre blir brukt i alle bygninger for å forhindre fukt, sopp og råte. Det er en plastduk som legges innenfor isolasjonen og som hindrer damp og varme i å sige ut av bygningen og inn i konstruksjonen, forklarer Müller.

En familie på fire avgir nemlig 10-15 liter vanndamp i døgnet, bare ved daglige gjøremål og ved å puste.

Revolusjonerende

Selskapets visjon er å ivareta miljøet ved å tilby kunder fornybare produkter og løsninger. Tommen Grams nye dampsperre er laget av sukkerrør, men har likevel de samme egenskapene som den originale dampsperren.

– Vi har brukt cirka et år på å utvikle dette produktet, så nå er vi spente på mottakelsen blant kundene. Er interessen stor nok, vil vi på sikt kunne avvikle den originale dampsperren og kun produsere og levere et produkt laget av fornybare råstoff, sier Müller.

Fabrikken på Levanger, utvendig

Prisen på det nye produktet vil være noe høyere enn originalvarianten, men klima- og miljøaspektet er en viktig grunn til at Tommen Gram ønsket å investere i utviklingen av produktet.

– Det blir interessant å se om folk er villige til å betale litt ekstra for et miljøvennlig produkt. Med tanke på den kraftige grønne vinden over Skandinavia nå, har vi tro på at vi har skapt et produkt folk ønsker å kjøpe, avslutter Müller.

2017-09-26T22:06:56+01:00