Tommen Gram går foran i det grønne skiftet

Tommen Gram har som ambisjon å gjøre matvareemballasje grønn og klimavennlig. Vi var en av seks bedrifter som fortalte om våre klimaambisjoner på årskonferansen i NHO Trøndelag.

Tommen Gram er i utgangspunktet en del av klima- og miljøproblemet. Det har vi til felles med mange bedrifter og bransjer, men vi tar mål av oss til å bli en del av løsningen, sier vår konsernsjef Marit Rolseth.

Faksimile fra Adresseavisen med Marit Rolseth

GÅR FORAN: Marit Rolseth (til høyre), konsernsjef i Tommen Gram, har som ambisjon å gjøre matvareemballasje grønn og klimavennlig. Her i samtale med Berit Rian i Næringsforeningen. Faksimile fra Adresseavisen 3/4-2017 / Foto: Kim Nygård

Emballasje er i dag en del av problemet

Mye matvareemballasje er plast som lages av CO 2 -stinkende mineralolje, og dessuten i samfunnet totalt er det altfor mye emballasje og forbruk.

På NHO-konferansen fortalte Marit Rolseth hvordan Tommen Gram vil gå fra fossilbasert emballasje til innpakning som er laget av biologiske produkter.

Vi vil også utvikle innpakning som øker holdbarheten på mat, slik at det kan bidra til mindre svinn. Dette er ikke bare ideer og planer. De første produktene er snart i bruk.

2017-11-13T11:40:07+00:00